Notting Hill Carnival

Jag skulle som sagt pa carnival idag och det var jag ocksa, men det blev inte riktigt som jag hade tankt mig. Jag hittade dit, inte sa svart nar du vet vilken tunnelbana man ska ta. Ringde till Johanna som jag skulle mota upp. Horde inget sa vi skicka mess till varandra istallet och bestamde att vi skulle traffas ngn annanstans eftersom ingen visste ngt bra stalle pa carnival omradet. Jag hade aldrig varit dar och jag vet inte om de hade varit det heller. Vi skulle iaf motas upp inom en timme. Bra tankte jag, da hinner jag titta runt lite pa paraden. Tiden gick och jag borjade leta efter en tubestation men hitta ingen. Och jag tror det tog en timme for mig att hitta en som faktiskt var oppen! Bra jobbat Malin! Nar jag kom hem sedan kandes det valdigt bra! :) Men carnivalen var det inget fel pa titta bara pa alla bilder. Riktigt cool kostymer och harlig musik. Paraden var hur lang som helst!  Maste bara komihag att ta med karta over omradet till nasta gang och inte bara tro att de ar skyltat! :)
God natt!

Bank holiday tomorrow

Det betyder att man ar ledig imorn! :) Nice! Idag och imorn ar det tydligen Notting hill carnival och det ska vara valdigt stort. Sa ska dra dit med lite nytt folk och hoppas att man hittar. Har namligen aldrig varit i omradet dar carnivalen ska hallas. Men det brukar losa sig! :) Jag ar bast pa att hitta i London nu eller i alla fall hur jag ska ta mig hem fran stan om jag ser en tube karta ;).
Dagen har annars varit lite seg eftersom jag fortfarande hatar min hals som varker. Men Hazels foraldrar gav mig lite piller sa att det kandes battre for en stund men de har tyvarr kommit tillbaka. Skyller pa vadret, ar inte van vid sant har london-vader! Idag har det regnat ena sekunden och sol andra. sa skumt! har iaf last lite engelska magasins och lekt med lego med Hazel!
Puss puss

Babysittning tonight!

Har varit ganska trott idag, festa till tre igar natt sa kom inte hem forran typ tjugo over 4. Vaknade igen vid halv sju eftersom solen lyste pa mig att min hals varkte. Halsen har varit jobbig hela dagen sa det ar ganska irriterande, de gor sa jakla ont nar jag svaljer.
De var riktigt kul pa purple turtle igar, evelina presentera mig for massa folk och sa prata vi med nagra svenska killar som var i London for att spela in sin musikvideo. Kommer tyvarr inte ihag vad de hette! :P
Idag har dagen annars spenderats pa oxford street igen med sallskap av Jimmy som jag traffa igar! Vi gick och fonstershop kan man saga for ingen kopte nagot! men jag maste saga att jag har varit ganska duktig idag, prata engelska typ tre timmar i strack med Jimmy och han forstod mig och jag forstod honom! haha! Man kommer in i det mer och mer! Han larde mig ett nytt ord ocksa!
Ikvall har jag suttit barnvakt for forsta gangen, man sager det om man jobbar pa helg. Da ska jag ge henne middag, bada henne, lasa godnattsagor och stoppa henne i sang. Hazel var jatte snall ikvall sa allt gick jatte bra!
Nu ska jag faktiskt sova och jag hoppas att jag vaknar upp utan halsont imorn! :) Ar iaf ledig!
Puss och God natt

Purple turtle!

Dra till Camden town och purple turtle! See you! :)

Pelle svanslos och Buckingham Palace

Pelle Svanslos bor pa min gata, titta bara pa bilden hogst upp! :)
Skriver bara lite kort idag. Fick lana mammans travelcard sa akte till victora station och spanade in butikerna dar. Bl.a lag topshop och Zara dar sa det var ganska nice och sen lag aven minst tva starbucks dar! Tog en grande caffe latte. Valdigt gott! Var ocksa forbi Buckingham palace. Riktigt stiligt slott!
Ikvall har jag sett pa How I meet your mother och Two and a half man. Tycker om E4 och comedy chanal!
God natt

Camden town

Jag ar ganska trott idag, de tar verkligen pa krafterna att se efter ett litet barn. Speciellt nar man inte ar van. Sa har sagt varje dag att jag ska ga och lagga mig tidigt men det har inte gatt sa bra. Typiskt mig! Men idag kan jag skylla pa att Markus och Josefine ville prata med mig. De har bokat flyg till mig i oktober! :) De var riktigt snabba, har ju inte ens varit har en vecka. Imorn kvall blir det forresten en vecka och da maste jag tillagga att jag har faktiskt skrivit varje dag. Stolt! :)
Efter att ha passat Hazel sa akte Evelina och jag till Camden town och besokte deras stora marknad. De ar sjukt stor och riktigt haftig. Vissa delar ar under tak, vissa inrums i gamla stall och sa finns det de utan tak ocksa men dar gick vi inte idag for det regna sa mkt. Bilderna ar fran Camden town. Forsta bilden ar inne i "stallen" och andra bilden ar huvudgatan. Alla husvaggar var unika pa sitt satt precis som alla marknadstand. De var inget som var likt den andra. Sedan visade Evelina mig lite bra utestallen i Camden town bla. koko som ska vara valdigt chill! :) (Ska jag vara arlig sa har jag glomt bort de andra namnen, Evelinas favoritstalle hette ngt med turtle)

God natt

Windy day

Idag har det tydligen varit typiskt London vader. Ena stunden sol och jatte skont, andra stunden jatte blasigt och kallt, tredje stunden osregn. Haha! Sa har det hallt pa hela dagen. Man vanjer val sig, det var ju inte for vadret som jag akte till London! Men jag som bara sag solen imorse trodde att de skulle bli varmt sa tog pa mig shorts. De var inte sa kallt!
Annars idag forutom att ha tagit hand om Hazel sa har jag forsokt hitta ngn engelska sprak skola. Men det ar inte sa latt, det finns allt for manga. Sa jag hoppas att jag kan fa lite tips pa sondag nar jag ska pa forsta hjalpen kurs. 9 till halv 4 pa en sondag ska jag pa kursen och de ar inte allt for roligt men iofs ska foraldrarna anda ut pa lordagkvallen sa ska vara barnvakt.
Horlurarna som jag kopte igar funkar jatte bra forresten men nu funkar inte spotify istallet. Vet inte vad jag har gjort for fel. Far kolla upp det om det inte funkar imorn heller.
Puss puss

Oxford street and Champagne

Inte helt fel att aka buss nar den gar forbi den har vagen
Idag var det min forsta riktiga jobbdag som au pair. Evelina, deras gamla au pair var ocksa med sa jag var inte helt sjalv men jag var sjalv med Hazel i en timme. Det var riktigt kul iaf att antligen fa borja. Hazel ar sa sot men lite envis! :) Vi var till parken och gungade och sparkade boll. Sedan sa la vi lite puzzel och laste bok. Hazel ar sa gosig och vill garna sitta i knat och kramas. Sa gulligt!
Efter att jag hade slutat vid tva sa akte jag in till oxford street for lite shopping! De var morfadern som hade kopt en dygnsbiljett och jag fick lana det kortet sa kunde aka gratis med bussen. De tar annars langst tid om man ska mot city. Men ni ser ju pa bilden hogst upp att vag bussen aker inte ar helt fel. Klocktornet ar riktigt pampigt tycker jag sa de kan nog bli fler turer med buss. Jag hade drygt en timme pa mig att shoppa sen tyvarr bara eftersom jag ville vara hemma innan middagen. Jag kopte bara en sak darfor, ett par horlurar sa jag kan lyssna pa bjornstammen pa hogsta volym utan att vacka nagon! Ni kan se de snygga horlurarna pa bilden langst ner. Mitten bilden forestaller foresten Nelson.
Ikvall at vi pasta med skaldjur och drack champagne for att fira att min forsta dag hade gatt bra. Eller som pappan sa, bara for att ha en anledning att dricka skumpa pa en mandag. Haha! Sedan prata jag med familjen pa skype och da lanka de en lite present till mig! Se lanken nedan.
Ny dag imorn! sov gott!

http://ful​dans.se/?v​=ejhupvmsh​j

English breakfast

Idag borjade jag dagen med att ata english breakfast. Har aldrig atit riktig sadan men det var riktigt gott. Annars idag har jag varit pa shoppingtur med familjen. Hazel behovde hostklader och sa klippte hon sig for forsta gangen ocksa. Hon kunde inte riktigt sitta still. Haha! Men det blev bra! Efter det sa lekte vi pa en stor lekplats. Man far bra motion nar man ar med Hazel, hon ar valdigt snabb.

Jag har fixat lite mer saker pa datorn nu. Bla. spotify! Me like! Sa nu kan jag antligen lyssna pa Den svenska bjornstammen igen! Men jag borde kanske kopa ett par horlurar sa jag kan lyssna pa vilken volym jag vill. Det skulle ju vara lite pinsamt och vacka Hazel. Far nastan borja skriva en lista pa saker jag maste kopa, har kommit pa en hel del. Horlurar, stylingprodukter, tofflor el dylikt och sa maste jag ga till biblioteket nagon dag sa att jag har nagot att lasa. Saknar verkligen det! Jag har ju tankt att lasa pa engelska ocksa sa det borde j forbattra mitt sprak ocksa. Sa har lite jag maste fixa!
Ska ga och borsta tanderna nu och sen sova!! Imorn borjar min riktiga arbetsdag!! :)
Puss och kram

Upptacksfard

Idag har jag varit ledig sa bestamde mig for att ga pa upptacksfard i omradet. Jag gick huvudgatan, tittade upp var tagstationerna lag och sedan gick jag till parken. Det fanns inte mkt att se pa huvudgatan, det fanns bara lokala butiker sa inget att handla i. Skont att veta att de bara ar 20 min till oxford street! Tagstationen ligger kanske en kvarts promenad fran mig, sa inte alls langt. Busshallplatsen ligger ung 5 - 10 min. Den del av Parken som ligger lite hogre upp var riktigt fin! Massa blommor, vaxter och dammar. Tog tyvarr inget kort men hoppas att jag kommer tillbaka snart igen. Bilden hogst upp forestaller parken fast den andra delen, parken ar riktigt stor. Harligt att ha ett stort gronomrode precis runt hornet. Den andra bilden ar narmaste och storsta supermarket, de har typ allt! Forresten nar jag var ute och gick korde en rosa limo forbi. Tror aldrig jag har sett en sadan sa det var lite coolt!
Familjen ar verkligen jatte snall. Morfadern ar pa besok och han pratar bara lite engelska eftersom han kommer fran spanien. Men enda var han snall och kom  med karter over omradet och visa vilken buss och tube jag kunde ta och visade var man skulle ga av for att komma ratt. Pa kvallarna ater vi alltid middag tillsammans och de ar jatte trevligt. Idag at vi kyckling med klyftpotatis, sparris och majskolvar och till efterat ekologisk glass och ananas med likor. Riktigt gott! Det tycker jag riktigt bra om att de har ganska mycket saker som ar ekologiska! At ekologisk yoghurt till frukost idag bla. Forresten fick jag min forsta lon idag efter att ha jobbat en dag och den var det inget fel pa.
Puss puss

Mitt rum

Sa har ser mitt rum ut! Riktigt trevligt! Idag har det hant ganska mycket. Jag har varit med mamman och Hazel hela dagen. Hazel har visat mig nastan alla hennes leksaker, vi har varit till parken och till supermarket. Sedan har jag fatt schema pa vad som ska goras varje vecka och fixat ett engelskt nummer. Om nagon vill na mig har jag inte mitt svenska mobilnummer igang.
Det som kanns mest konstigt just nu ar nog att bara ta saker fran kylskapet. Gjorde min egen frukost o lunch idag. Det funkar ju sa men det kanns konstigt eftersom jag knappt kanner dem. Jag har ju bara varit har ett dygn sa det skulle vara konstigt om ja inte tyckte nagot var konstigt. En annan sak som jag nog aldrig kommer att vanja mig vid ar att alltid ga runt med skor. Jag maste kopa nagra tofflor eller dylikt for nu har jag inga bra skor att ga runt i.
Pratade med Abrar pa skype forut ikvall ocksa. Det var riktigt kul och nu veta att det funkar ialla fall. Nagot som daremot inte funkar ar min nya externa harddisk. Den funkar tydligen inte ihop med apple. Kan inte lagga in nagra nya filer. Sa det maste jag fixa pa nagot satt.
Ska ga och borsta tanderna nu och sen lasa lite om London!
Puss god natt
Ps. Nagon som vet hur man svanger runt bilder pa bloggen? Ds.

Nu ar jag har!

Just nu sitter jag i mitt nya rum som ligger hogst upp i huset. Tva trappor upp narmare bestamt. Jag har hela vaningsplanet for mig sjalv med egen toa. Familjen verkar jatte trevlig och omradet ocksa. Imorgon ska de visa mig runt i omradet, hann inte det idag for kom sa sent.
Jag var ganska nervos forut idag och borjade nastan grata nar jag skulle saga hejda till familjen. Det kandes valdigt konstigt att ga ivag sjalv och veta att man inte kommer att komma hem pa ett tag. Aldrig flugit sjalv heller sa det var jag ocksa lite nervos for och sjalvklart pep det nar jag skulle ga igenom sakerhetskontrollen. Haha!
Men nu sitter jag ialla fall har och det kanns ganska bra. Ska snart ga och lagga mig for ar ganska trott. Ska bara packa upp lite forst. Packet jag hade med mig blev lite mosat sag jag sa det var nog tur att jag inte tog med med knackebrodet som present ocksa som jag forst tankte.
God natt

Ny blogg, nya äventyr!

För den som har missat det dra jag till London om bara två dagar. Jag ska vara au pair åt en flicka på två år och det ska bli grymt kul! Packar för fullt nu och jag undrar hur jag ska få plats med allt. Tur att folk kommer och hälsar på!
Det är tänkt att ni ska kunna följa mina äventyr i London och England med hjälp av den här bloggen. Men får se hur duktig jag är på att uppdatera.
Nästa gång hörs vi från London!
Puss!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0