A letter from Swedish school

Kanner mig lite ensam, det ar forsta gangen jag ar helt sjalv i huset. De ar ivag pa en brollopsmiddag och forst skulle Hazel inte med men sedan sa andra de sig sa nu sitter jag helt sjalv. Vet dock inte riktigt vad jag ska gora! Jag har last min bok, tycker inte om den sa laser den mest for att lasa ut den. Haha! Maste ju enda veta hur den slutar. Jag har atit kvallsmat och sett lite pa tv. Varit inne pa facebook och sett alla bilder fran scandinavian party. Valdigt manga bilder pa mig och folket jag var med. Haha! Som sagt vet inte riktigt vad jag ska gora. Har vant mig vid att det alltid hander saker hela tiden sa jag har lite svart att bara chilla. En och en halv manad har jag varit har idag! Tiden gar sjukt fort men jag har ju grymt kul sa! Just det fick ett brev idag, fran svenska skolan. Min kallelse till hogskoleprovet om tre veckor. Kanner mig inte direkt taggad just nu men hoppas att de ar tredje gangen gillt! De var riktigt skont att jag kunde gora det har i London sa att jag slapp aka hem over en helg for att gora det. Det ar inte alla som har gjort det pa svenska skolan i London heller sa om det gar daligt sa kan jag allt skryta med det. Haha!

Igar fyllde Hazels pappa ar sa hade kopt en present. En flaska rott vin, amarone vin fran Italien. Sedan skrev jag ett jatte fint kort: Happy birthday (or in swedish) Grattis pa fodelsedagen! Se bilden nedan. Foraldrarna gick ut pa kvallen for att ga pa en konsert, Lord of the rings alltsa konsert med musik fran filmerna. De sa att det var valdigt bra och de later ju lite coolt tycker jag.
Sa det var Hazel och jag hela kvallen och hon var jatte snall. Vi prata med min familj over skype och de tyckte hon var jatte roligt. Blev lite blyg nar de blev for manga men sen nar bara Jossan och vi prata sa vinka hon och sa byebye till Jossan. Sa sot!



Nu ska jag gora fruktsallad med apelsin, apple, kiwi och jordgubbar( och kanske lite glass)!

Puss puss

The Gruffalo part one

Hazel har typ varldens basta bok, the Gruffalo! Haha! Hon har aven han som gosedjur, magneter och klader. Kande bara att jag maste lagga upp historien har pa bloggen. Under om den finns pa svenska?
The Gruffalo

A mouse took a stroll throght the deep dark wood.
A fox saw the mouse and the mouse looked good.
"Where are you going to, little brown mouse?
Come and have lunch in my underground house?"
" It's terribly kind of you, Fox, but no...
I'm going to have lunch with a gruffalo."
"A gruffalo? What's a gruffalo?"
" A gruffalo! Why, didn't you know?
"He has terrible tusks and terrible claws,
and terrible teeth in his terrible jaws."
" Where are you meeting him?"
" Here, by these rocks,
and his favourite food is roasted fox"
" Roasted fox! I'm off! " Fox said.
"Goodbye, little mouse," and away he sped.
"Silly old fox! Doesn't he know,
there's no such as a gruffalo?"

On went the mouse through the deep dark wood.
An owl saw the mouse and the mouse looked good.
"Where are you going to, little brown mouse?
Come and have tea in my treetop house."
" It's frightfully nice of you, owl, but no....
I'm going to have tea with a gruffalo."
"A gruffalo? What's a gruffalo?"
" A gruffalo! Why, didn't you know?
" He has knobbly knees and turned-out toes,
and a poisonous wart at the end of his nose."
" Where are you meeting him?"
" Here, by this stream,
and his favourite food is owl ice cream."
"Owl ice cream? Toowhit toowhoo!
Goodbye, little mouse" and away Owl flew.
"Silly old owl! Doesn't he know,
there's no such as a gruffalo?"

On went the mouse through the deep dark wood.
A snake saw the mouse and the mouse looked good.
"Where are you going to, little brown mouse?
Come for a feast in my logpile house."
" It's wonderfully good of you, Snake, but no...
I'm having a feast with a gruffalo."
"A gruffalo? What's a gruffalo?"
" A gruffalo! Why, didn't you know?
"His eyes are orange, his tongue is black,
He has purple prickles all over his back.
" Where are you meeting him?"
"Here, by this lake,
and his favourite food is scrambled snake."
" Scrambled snake! It's time I hid!
Goodbye, little mouse," and away snake slid.
"Silly old Snake! Doesn't he know,
there's no such as a gruffal.....oh?"

Vad har musen stot pa nu? Visst ar det spannade? Fortsattning kommer inom kort!

Puss puss



Elmos song

Jag har tagit hand om Hazel hela dagen idag, forst gick vi ut, dock riktigt kallt ut. Bara 13 grader, hosten ar har nu! Vi gick en promenad i omradet och seden gick vi till parken och gungade i jattegungan och lekte i klatterstallningen. Sedan tog jag hand om Hazel efter hennes nap, da lekte vi med legogubbar och lyssna pa musik. Mamman hade gjort kottfarssas till middag.


Nu sitter jag och lyssnar pa James Blunt, valdigt lange sedan jag gjorde det. Han ar riktigt bra! Forsoker varva ner for att bli trott sa att jag ska ga och lagga mig tidigt ikvall. Far se hur det gar! Eftersom jag inte har sa mkt att skriva om idag sa tankta jag lagga upp en av Hazel favorit videos pa sesame street. Elmos song, basta ar 12-16 sekunder in i klippet, snuppy! Haha!
http://www.youtube.com/watch?v=vSYadh2xmcI
Puss puss

First aid course

Hemsk dag idag! Jag fick ga upp jatte tidigt for att jag skulle pa forsta hjalpen kurs. Det var verkligen jatte trakigt, tyckte inte om lararen och vi fick typ ingen lunch och sa holl det pa hela dagen. De varsta lararen sa och det upprepa han sakert var tionde sekund var "are you ok with that?" eller liknade kommer faktiskt inte ihag langre. Haha de var en for hemsk upplevelse att ens komma ihag det. Han sa ocksa massa daliga skamt och skratta at dem sjalv hela tiden. Tog upp massa onodiga saker ocksa. Jag var pa den dar javla kursen fran 9.00 till 16.45, atta harliga timmar. pa hela dagen fick vi bara kakor, the och konstiga tp minimackor med hotdogkorv i. Inte gott alls. Var helt slut sedan  och jatte hungrig.

Men jag har haft en valdigt trevlig kvall med mkt skypande med familjen och Linnea. Det gjorde dagen sa mkt battre!
God natt!
puss

Scandinavian party

Veckorna bara forsvinner, har varit har i 39 dagar, 5,5 veckor. Shit! Hinner knappt att vara hemma eftersom det hander saker hela tiden! Riktigt storstadsliv! Underbart! :)

I torsdags hade jag en riktigt duktig-dag, var med Hazel till biblan forst och efter det gick vi en promenad, sedan blev det stadning, fixa tvatten och plugga till hogskoleprovet. Tillsist var jag ute och sprang i ca 28 min. Riktigt duktigt maste jag saga sjalv! Torsdagar har verkligen blivit min spring dag, men det skulle vara bra att hinna med det nagon annan gang ocksa i veckan.

Fredagen blev riktigt stressig men grymt rolig. :) Efter skolan gick jag och fika med Rebecca. De var riktigt roligt att snacka bort nagra timmar. Sedan var hon tvungen att hamta pojken hon ser efter vid skolan sa da akte jag till High street kensington for lite shopping. Gillade verkligen butikerna dar, kopte ett par skor och en kavaj. Pengarna gar at alldeles for fort har i London. :p Glomde lite bort tiden nar jag gick runt dar sa fick valdigt brattom hem sedan. Skulle mota upp Linnea och William vid Holborn vid sju, blev sedan halv 8 och man kan saga att jag hann precis. Fick dock springa till taget efter att ha haft 1,5 h pa mig att ata och gora sig iordning. Riktigt duktigt av mig att hinna maste jag saga. Nar vi kom dit sa gick vi till en pub for att forfesta lite innan vi skulle till Skandinavien party pa Sway. Pa sway mote vi upp Rebecca och Frida. Dansa typ hela kvallen! Grymt roligt aven om de korde lite rolig musik. Haha! De var sa harligt gang att festa med! :) Hade pa mig min blommiga klanning som jag kopte i Milano i somras och sedan min nya kavaj. :)
Sakerna jag kopte i helgen dock inte kavajen!

Efter en riktigt god frukost vid halv 12 snaret pa lordagmorgonen begav jag mig till Waterloo station for att mota upp Linnea. Dags for lite fika och shopping igen! Vi akte till south kensington dar vi tog en fika och sedan tankte jag att jag skulle visa min nya favorit gata high street kensington men da var saklart circle line avstangd sa fick ta bussen dit och de var jatte segt. Men vi kom dit iaf men de blev lite kort om tid eftersom jag skulle vara barnvakt vid sex sedan. Men vi kopte iaf en varsin scarf, valdigt snygga och sa har jag bestamt mig for att kopa en nya vaska. Tillbaka till victoria sa tog vi fel buss (skulle ha akt at andra hallet! xD) Stackars Linnea som har mig som guide genom London. Men vi kom till en tubestation dar vi kunde at ratt hall. Haha! Vilka aventyr! Linnea hade inte akt London buss forut sa de blev en upplevelse! Aka dubbeldackare gor man inte varje dag! Grymt trevlig dag! Pa kvallen blev det barnvakt, de ar sa himla mysigt att lasa godnattsaga for Hazel. Hon ar sa sott! :)
Nu maste jag sova for imorn ar det forsta hjalpen kurs kl 9.00 borjar den! Sa harligt!
Puss godnatt!

Eat, pray, love - Julia Roberts

Vilken dag det har varit idag, alskar att vara i London! Man vet aldrig vad som kommer att handa. Allt borjade nar jag satt pa taget till KCC, min engelska skola. Satt och laste i Metro och fick da se att filmen eat, pray, love skulle ha gala premiar ikvall pa The Empire vid Leicester square och att kandisarna i filmen skulle komma. Vilket innebar att Julia Roberts and Richard Jenkins skulle komma dit. Det fick jag inte missa tankte jag! Det passa verkligen perfekt att det var idag som premiaren skulle vara ocksa eftersom jag redan hade bestamt med Jimmy att motas pa stan for lite shopping.
Halv sex var jag pa plats vid Leicester sqaure och trangdes bland allt folk. En timme efter kom Julia Roberts och alla andra kandisar. Riktigt coolt att fa se henne och Richard Jenkins som ocksa ar en bra skadespelare. Tog lite bilder men stod inte riktigt pa ratt stalle sa fick inte nagon jatte bra. Men man ser att det ar dem iaf.
Efter kandistraffen sa gick Jimmy och jag och shoppade. alskar att affarerna har oppet till 9. Vi gick till topman dar Jimmy shoppade ett par jeans, t-shirt och en planbok. Jag var bara smakrad, vilket var valdigt roligt.
Nu blir det sangen for ska upp tidigt imorn for att plugga till hogskoleprovet!
puss puss

Sunny day

Idag har det varit jatte varmt har i London. Sa underbart! Jag satt ut i solen och njot jatte lange utan att de borjade regna faktiskt. Man kunde nastan tro att de var sommar, satte i bara shorts och linne. Underbart!
Dagens homework var att kunna saga pa bra engelska vilken tunnelbana man skulle ta till olika destinationer och sa ska vi ocksa skriva ner ett recept fran vart hemland. Jag har tankt att skriva det har:

Kladdig kladdkaka

Ingredienser
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao 
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt


Steg för steg

- Sätt ugnen på 175 grader

- Smält smöret i en kastrull

- Vispa ägg och socker tills det blir poröst

- Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.

- Häll ner smeten i en brödad form

- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.

- Låt svalna och servera med grädde eller glass

Det later hur gott som helst sa det blir nog att baka nagon dag framover. Hazels foraldrar tyckte de lat valdigt gott ocksa. De finns ju inte nagon direkt oversattning sa tror att jag kommer kalla den stickycake eller chocolatecake. Mums!
puss puss

Linnea visited London

Jag hade en riktigt trevlig och rolig dag igar ihop med Linnea. Jag mote upp Linnea redan vid 09.35 vid Waterloo station. (Hemskt tidigt fick jag ga upp) Vi begav oss sedan till Westminster for att spana in London Eye, Big ben och Westminster abbey. Darefter gick vi genom st James Park for att komma till Buckingham Palace dar vi tog lite rast med fruktstund. Efter det tog vi tunnelbanan fran Victoria station till oxford circus for att bege oss till ett franskt cafe som Linneas vardmamma hade rekommenderat. Le Pain Quotidien hette cafet och de hade verkligen jatte god mat. Vi tog varsin latte/cappuccino, varsin stor kycklingsmorgas och tillsist dela vi pa en liten jordgubbstarta och en liten chokladtarta. Sa himla gott se kort nedan! Maten holl oss matta hela dagen sedan.
Efter varan lyxiga lunch sa var det dags for shopping pa oxford street. Linnea hittade en jatte snygg jacka nastan direkt och sedan en vaska, orhangen och en stickad troja. Jag kopte ocksa en stickad troja och leggings (eller trodde jag, visa sig att de var strumpbyxor nar jag kom hem :P) Nar vi var pa topshop och tittade runt sa fick vi aven vara med och se en modevisning, dock pa tv men till det fick vi klubbor och koksnotsdryck. Klubborna var mjuka och smakade typ som kladdkaka, valdigt skumt! London fashion week pagar just nu sa de var darfor. Lite kul att fa vara med om. Klubborna var jatte sota ocksa! se bild!
Vi ville vara riktiga britter sa efter shoppingturen sa gick vi till en pub vid Leicester square och drack engelsk ol. Engelsk ol ar ganska mork sa den var inte jatte god men den funka. Jag tycker verkligen om pubkulturen i England, det ar sa avslappnat och trevligt att sla sig ner i en pub.
Sista saken vi hann med innan Linnea var tvungen att ta taget tillbaka var att aka och titta pa Harry Potter platformen i King cross station. Linnea har riktigt roliga bilder darifran. Jag har inte satt vaggen forut sa det var lite kul att aka dit. Inte nagot markvardigt direkt men en rolig grej.
Det var verkligen jatte kul att se och prata med Linnea igen och som vi sa nar vi traffades: Det kandes redan helt naturligt att traffas i London precis som vi har bott har jatte lange. Det har aret kommer bli grymt bra!

Pa kvallen var jag bjuden till Evelina och Sandra hus for lite party. Det var jatte kul att komma dit och traffa allt harligt folk men dock kunde jag inte stanna sa lange eftersom jag skulle upp och passa Hazel idag. Maste aka dit snart igen!
Idag har jag passat Hazel nastan hela dagen kanns det som. Pa formiddagen var vi till lekparken och gungade, sparkade boll och lekte i klatterstallningen. Vi gick ocksa en harlig promenad i hostsolen. Riktigt harligt! Sedan passade jag henne igen efter att hon hade sovit middag. Vi hade radion igang idag igen och dansade. Hon ar sa himla sott nar hon dansar. :)
Ikvall har jag varit duktig och gjort min laxa som jag har tills imorn. Far se hur manga fel det blir. Tycker verkligen inte om grammatik. Jag har dock missat att skriva upp fem nya ord varje dag sa maste forsoka bli battre pa det.
Maste sova nu! puss puss
Forresten, igar var det den 19 sep vilket betyder att jag har varit i London i en manad nu! Sa harligt!

The Pope!

Jag vet att ni ar nyfikna pa hur det var att se The Pope men ska forst beratta om min dag igar.
Fredagformiddagar innebar skola och igar fick vi homework att gora tills pa tisdag. Inte jatte kul men har ju nagra dagar pa mig! Fixade studentkort igar ocksa, sa snygg bild pa mig! Haha! Efter skolan akte jag och traffa William, en au pair som inte alls bor langt fran mig. Vi gick till ett cafe och bestallde varsin latte och pratade nagra timmar. Det visade sig att han var halvengelsk eftersom hans pappa kommer fran England. Sa han hade bott i London forut. Valdigt kul att traffa honom. Pa kvallen sedan var jag barnvakt at Hazel. Vi lyssnade pa musik och dansade. :) Jag lagde varldens godaste omelett ocksa med skinka, ost och artor. Det ar sa mysigt att barnvakta hazel. :)

Imorse var jag ocksa barnvakt for foraldrarna var borta pa morgonen en svang. Sa Hazel och jag at frukost tillsammans. Vi lyssnade pa radio Heart och satt och diggade nar vi at frukost. Gosedjuren var sjalvklart ocksa med! Efter det sa forsokte jag vara lite duktig och gora laxan vi hade fatt men eftersom det var grammatik sa gick det sadar nar jag knappt visste vad det var pa svenska. Maste kolla igenom det en gang till. Sedan mote jag upp Rebecca, Frida och Silvia vid Victoria vid tre for att bege sig till Buckingham Palace for att spana in The Pope. Efter 2,5 h (de gick ganska fort, bra sallskap) sa kom Benedictus XVI antligen i sin Popemobile. Se kortet nedan! Riktigt bra bild maste jag sag. Tank att han skulle kom under den korta tiden jag ar har. Han(eller den forra Paven) har inte varit i England sedan 1982. Coolt att pricka in ratt ar da! Vi drog sedan till Burger King, var ganska uthungrade efter vantetiden och satt och prata dar nagra timmar. Riktigt trevlig dag och kvall!

Imorgon ska jag traffa Linnea! :) Det ska bli sa kul!
Puss puss

Hamleys

Jag ar riktigt trott nu, har hunnit med ganska mkt idag maste jag saga. Hazel och jag var forst till Biblan pa sangstund. Sedan tog vi en 40-45 min promenad. Riktigt skont! Hazel hade med sig sina favorit gosedjur och de dansa typ hela vagen. Sedan korde vi lite rally med vagnen ocksa! :P Sedan har jag ocksa stadat idag, inte lika kul men man far tanka pa att man forbranner kalorier nar man dammsuger. Haha! Nar jag var klar med det sa bestamde jag mig for att ut och springa, sprang i nastan 30 min den har gang. Riktigt skont att kanna att de gar lattare for varje gang. Korde 40 sits-up pa det ocksa, sa kommer nog kannas lite imorn.

Igar var jag till skolan igen, de ar inte sa farligt att ha engelska 2,5 h i strack faktiskt och jag maste prata engelska hela tiden ocksa eftersom det inte finns nagon enda svenska i min klass. De ar bra, sa kan jag inte fuska. Klassen ar jatte harlig, jag har lart kanna tre tyska (en kanske ar fran osterrike?) au pair i min alder. Riktigt trevliga! Sedan visa det sag ocksa att vi kommer att fa student kort for att man ska fa tillgang till internet. Men de korten kan man ocksa anvanda for att fa alla student erbjudanden. Perfekt ju! Trodde att man var tvungen att plugga atminstonde halvtid men kanske inte ar samma i UK.
Jag hade en riktigt trevlig kvall med jimmy sen. Vi hade bestamt att vi skulle kolla in China town. Sa vi akte dit men jag tyckte inte direkt att det var nagot att se. Massa restauranger sa man kanske ska ga tillbaka dit och ata nagot nagon gang. Nagot som jag tyckte var lite konstigt och inte sag sadar jatte frascht ut var alla grillade ankor som hangde i vartannat fonster. Blev inte sa sugen direkt. Vi gick ganska fort igenom omradet och gick istallet mot piccadilly circus och oxford street. Vi gick sedan forbi basta butiken sa vi var tvungen att ga in i! HAMLEYS! For ni som inte vet vad det ar sa ar det en leksaksbutik med 6 vaningar. Helt underbart roligt! Vi gick sakert runt dar i minst 40 min. Hade sa kul! Det finns ju hur mkt som helst att se. Nar vi hade gatt runt dar ett tag sa fick jag syn pa svensk design. Dockhus mobler dar det stod smaland pa! Kolla in priset nedan! :P Var tvungen att ta kort! Borde ha tagit flera men det far bli nasta gang.
Puss puss

First schoolday at KCC

Dagen borjade sjalvklart med att taget var forsenat i sa dar 10-12 min sa nar jag klev pa tunnelbanan var klockan redan 9.10 och eftersom det tar typ en kvart med taget och sedan 10 min promenad sa kom jag saklart forsent. Fast bara 5 min som tur var eftersom jag sprang/ akte buss de sista metrarna. Jag hitta iaf till klassrummet. :)
Det kandes valdigt bra efter att jag hade hamtat andan. Lararen verkar jatte bra, idag tog han bla upp att ord inte uttalas som de stavas. Vi fick extrema exemple, Featherstonehaugh uttalas fantiest. Valdigt konstigt! Sedan dela vi upp oss i par och presentera varandra pa ett formellt satt, let my introduce you to... och det var bra eftersom man da borjade prata med varandra. En tjej kom fram till mig efter lektion och fraga om vi skulle ses nagon gang. Valdigt trevligt! Laxa som vi har varje dag ar att lara oss fem nya ord och veta vilken ordklass de tillhor. Kan bli intressant!

Mormorn aker imorgon sa idag hade vi lite extra fin middag, farsk pasta med kyckling, tomat, lok och paprika. Det var valdigt gott! Till det serverades ett gott rose vin fran canada. Efterratt var en valdigt god jordgubbskaka, typ jordgubbs-cheesecake. Underbart god!
Puss puss

Pancakes and fruit salad

Jag har haft en valdigt mysig dag med massa gott att ata! Foraldrarna ar borta over natten sa idag har det bara varit Hazel, mormorn och jag hemma. De har tyvarr typ regnat hela dagen typ men jag har mys inne med min bok. Last nastan 200 sidor nu och den borjar faktiskt bli spannade nu. Pa eftermiddagen gjorde jag varldens godaste fruktsallad med paron, apple, druvor och jordgubbar. Sa gott! Sedan gjorde jag pannkakor till middag. At jordgubbar till ocksa! Kom pa att de ar faktiskt nagot jag har saknat under de har veckorna i London. Jag gor varldens basta pannkakor, fast det var lite ovant att gora med agg. Men de smaka bra iaf. Drack ett glas mjolk till, mjolken ar tyvarr inte lika god som i sverige. Men just da smaka det valdigt bra. Saknar svensk mjolk!

Nu ska jag snart sova for imorgon ar det min forsta skoldag! :) Ska upp redan kl 7, stackars mig! :P
Jag ska bara lyssna lite till pa kate perrys nya album. Alskar det! Blir sa glad/partysugen nar jag hor det!
http://www.myspace.com/katyperry/music/albums/teenage-dream-16436933
God natt puss

Party all night long + London zoo

Mandag idag och jag ar uppe alldelse for tidigt med tanke pa att jag inte sovit sa mkt i helgen. Varfor tommer de sopporna tidigt pa en mandag morgon!! De kan val tanka pa oss som inte har sovit i helgen. Men ar ledig hela dagen idag sa ska val egentligen inte klaga. Hazels mormor ar har sa det ar darfor! Min helg har annars varit grym.

I fredags borjade kvallen med ett besok pa puben vid king cross med Linnea, Jimmy och Sam. Linnea ar ocksa au pair har och de var forsta gangen vi traffades in real life. Valdigt trevlig och rolig tjej! Vi gjorde nog de snyggaste dans movesen pa dansgolvet. Haha! Efter nagon ol drog vi vidare till Purple turtle men vi fick inte ga in nar vi kom dit. Vi vanta men sedan palla vi inte sa drog vidare. Blev ett stalle som hette Garage. Mote upp lite mer folk dar! De var riktigt roligt. Linnea och jag drack monsterdricka, ni vet sadan man drack nar man var liten och blev bla pa tungan av! Men blev inte bla pa tungan sa blev valdigt besviken! :P

Jag kom hem lite lagom vid halv fyra pa morgonen och sedan ringde klockan vid halv atta.  Det var dags for London zoo! Frukost med en kopp kaffe blev det innan jag tog taget mot parken. Mote upp Frida strax innan tio och sedan borjade upptacksfarden och vi hann och se en hel del. Tror att vi var i parken i ung 6 timmar. Roligaste var nog att se uttrarna nar de hoppade runt och fjaskade for publiken. Det sag iaf ut som de gjorde det! Sedan var det riktigt coolt att fa ga in bland djuren, bla hos aporna, pippi langstrumps apor var det dessutom. De var riktigt gulliga! Efter nagra timmar mote vi upp lite andra manniskor ocksa. De roliga var att typ alla kom fran olika lander forutom Frida och jag. De kom fran Osterrike, Tyskland, Italien och Brazilien. Valdigt trevliga manniskor! London zoo var rolig att se men jag maste saga att jag sakna delfiner, bjornar och elefanter. Tydligen finns det ett zoo till och jag tror att de iaf hade elefanter och bjornar dar. Som sagt vart att se men Kolmarden ar fortfarande mitt favorit zoo.
Andra bilder pa facebook!

Lordagskvallen blev inte riktigt som jag hade tankt mig. Den blev sa mkt battre! Hade ju bara tankt att aka hem och chilla hela kvallen men det blev en partynatt till. Drack kaffe och at massa kakor sedan var det bara att kora igen. Frida, Rebecca och jag var pa en pub vid namn o'neils vid Leicester square och det var sa roligt. Puben hade fyra vaningar och pa tredje vaningen var det ett stort dansgolv. Det var dar vi var typ hela kvallen, sa kul. De var jatte bra musik och sa kul att dansa. Dit maste jag ga flera ganger! Tog faktiskt med mig kameran den har gangen for kom pa att jag inte har nagra festbilder typ. Lite trakigt! Men de blev inte sa manga bilder iaf tagna under kvallen. De som finns, finns att beskada pa facabook.

Grymt rolig helg med grymt roligt folk! :)

puss

(vet inte hur jag lyckades fixa bla texten och jag kan inte ta bort det heller.)



Den svenska bjornstammen!

Spotify funkar inte igen! Bra jobbat Malin! Ska fixa det snart! Men sa lange kor jag lite musik pa you tube. Just nu lyssnar jag pa Den svenska bjornstammen! Underbar grupp fran Norrkoping! Deras lat karleks matadoren ar sa bra! Hitta texten pa den ocksa nu nar jag lyssna pa you tube. Har alltid undrar lite vad de har sjungit. Vet inte om jag fick nagon mer klarheten iaf men har kommer texten iaf:
Visst kan bördan va tung, när man bär dem på ryggen, trycker mig i genom skorna ner i jorden
för att bättre höra orden, bakom dem står du.

Visst kan bördan va tung, när man bär dem på ryggen, trycker mig i genom skorna ner i jorden
för att bättre höra orden, bakom dem står du.


Du kan drömma tillbaks men aldrig komma tillbaka
Vissa tänker andra tankar, tänker du som jag förstår du varför aldrig känslorna svalnar
Det regnar mandlar från himlen så du kan äta dig mätt
Handling kontra konsekvens, konstigt att det aldrig känns
Om nånting het trots att man bränt sig själv


Nu blir jag säkert kär i dig, pinsamt jävla kär i dig
Nu blir jag säkert kär i dig, precis vad man kunde vänta sig
Nu blir jag säkert kär i dig, pinsamt jävla kär i dig
Nu blir jag säkert kär i dig, precis vad man kunde vänta sig



Jag har bäddat min säng så du kan komma hit
Hoppa och skrik, så kommer du bli rik
Hiphop eller flopp du är dig lik
Tänker stå tills jag somnat
Blev det tyst till sist
När du är här, allt du är vill jag ha
Hoppa och skrik, du är dig lik


Nu blir jag säkert kär i dig, pinsamt jävla kär i dig
Nu blir jag säkert kär i dig, precis vad man kunde vänta sig
Nu blir jag säkert kär i dig, pinsamt jävla kär i dig
Nu blir jag säkert kär i dig, precis vad man kunde vänta sig

Visst kan bördan va tung, när man bär dem på ryggen, trycker mig i genom skorna ner i jorden
för att bättre höra orden, bakom dem står du

Visst kan bördan va tung, när man bär dem på ryggen, trycker mig i genom skorna ner i jorden
för att bättre höra orden, bakom dem står du

Nu blir jag säkert kär i dig, pinsamt jävla kär i dig
Nu blir jag säkert kär i dig, precis vad man kunde vänta sig
Nu blir jag säkert kär i dig, pinsamt jävla kär i dig
Nu blir jag säkert kär i dig, precis vad man kunde vänta sig

Lagger sjalvklart upp en lank ocksa! :) http://www.youtube.com/watch?v=lpolA7ZeoYc&NR=1
Ikvall blir det fest, utgang till nagon club i camden town med harligt folk!
puss puss

Library and jogging


Bilden tagen fran mitt takfonster! De var riktigt varmt idag men man ska inte lita pa molnen!
Idag har det varit en riktig harlig dag! Jag var med Hazel till biblioteket idag, de har sangstund dar varje torsdag. Det var riktigt rolig eftersom jag typ kande igen alla latarna. Visste inte att man sjong samma sanger pa engelska ocksa och sakert flera sprak. Sa lart mig nagot nytt idag. Ska forsoka lara mig texterna sa att jag kan sjunga med lite battre nasta gang. Sedan gick vi till lekparken ett tag. De var riktigt varmt ute sa nar vi kom hem sedan satte jag mig ute i solen och bara njot. Laste min bok ute i solen lite senare ocksa men efter typ en kvart sa borjade sjalvklart regna. Haha! Vadret ar verkligen skumt har!
Boken jag laser och min jogging outfit!
Men det blev snart fint vader igen. Sa efter att jag pratat lite snabbt med Markus sa bestamde jag mig for att ut och springa. Andra gangen har i London. Det var riktigt skont!
Sedan har jag prata med massa folk om helgen och den verkar bli kanon. Imorgon ar det utgand med bla Linnea, Jimmy, Evelina och Frida. Riktigt trevligt! Sedan pa lordagen ska jag till London zoo med en annan Frida och en kompis till henne. Det ska bli kul att se hur zoo:n ser ut i England! http://en.wikipedia.org/wiki/London_Zoo Det later ju inte helt fel, nar man laser pa wik!
Just nu sitter jag och ater korsbar och vindruvor. Sa gott! Byte lakan i min sang forut ocksa sa kan knappt vanta innan jag ska ga och lagga mig. Nyduschad med rena lakan har sa himla skont! Man vill aldrig ga upp sen.
puss puss

English course

Vad duktig jag har varit idag ocksa. Nu har jag antligen fixat en skolan och det kanns valdigt bra. Dock var jag inte riktigt bered pa att de skulle bli sa manga timmar i veckan. Jag ska lasa pa KCC, Kensington och Chelsea college tre dagar i veckan. Kursen borjar den 14 sep, sa redan nasta vecka och den slutar den 17 dec. 13 veckor totalt och 2,5 h varje gang. De blir mkt engelska! Fast har pratar jag ju engelska hela tiden men det blir val lite mer press fran lararna kan jag tanka mig. Men det ar bra, behover en knuff! Trodde nog aldrig att jag skulle betala frivilligt for en engelska kurs nar jag alltid har tyckt illa om engelska som amne i skolan. Tur att jag andra mig! :) Annars hade jag kanske aldrig vagat akt. Det ar sa haftigt att vara har maste jag saga. Att fa tillfalle att uppleva ett nytt land utan att de behover kosta skjortan. Trivs sa himla bra!
Puss puss

The swedish embassy


Kan ni gissa vad jag har gjort idag?! Rostat! Pa Sveriges ambassad, jag vet sa coolt! :) Dock var jag valdigt besviken pa hur byggnaden sag ut, varldens fulaste. Det gick iaf bra att rosta, skont att ha klarat av det. En sak mindre att tanka pa. Jag har faktiskt valdigt duktig idag och gjort massa viktiga saker. Rostat som sagt, sedan har jag kollat upp skolan som jag kan tanka mig plugga pa. Ska gora ett test dar imorn som sa vet vilken grupp jag hamnar i. Det viktigaste som jag antligen har kommit ihag att gora nu ar att posta min anmalan till hogskoleprovet! Jag hoppas bara att den kommer fram annars sa har jag just kastat bort £35 pa ingeting. Men det marks val! Det ar nog tva tjejer till har som ska gora testet i oktober sa det kanns skont!
Till middag hade Hazels mamma gjort jatte god mat, hon lagar alltid god mat iofs men det har var extra gott! Fiskgratang typ med rakor, morotter, potatis. Valdigt gott! Till det serverades ett vitt vin! :)
Puss puss

Nice sunday

Det har varit en valdigt trevlig dag idag! Jag traffa tre harliga tjejer idag.Vi motes upp vid victoria station for att sedan bege hos till Donken for lite mat innan det blev rundtur for tjejen som inte hade varit har forut. De var alla jatte trevliga. Tva var fran sverige och en fran rumanien. Vi tog turen runt westminster, sag westminster abbey, big ben, london eye, sedan gick vi till piccadilly circus och oxford street. De var verkligen hur trevliga som helst! :) Sa kul att traffa nytt folk! Glomde lite bort tiden sa kom lite forsent till middagen ikvall. Hoppas att de inte tyckte det var sa farligt. :)
Ikvall har jag fixat med viktiga saker. Mina planer for imorgon ar att ga och rosta pa sveriges ambassad. Det ska bli rikitigt spannade. Ser verkligen fram att fa rosta for forsta gangen och dessutom fa gora det pa sveriges ambassad i London! :) Jag hoppas att jag hittar, har ju inte gatt sa bra de andra gangerna jag forsokt hittat nagot. Jag tittade ocksa upp adressen till en sprakskola eller vad man ska saga. Tror att jag har hittat en bra nu! Ska bara ga dit och se vad jag tycker om skolan och gora ett sprak test. Hoppas att det finns platser kvar! Sedan har jag ocksa fixat anmalan till Hogskoleprovet. Man maste skicka ett personlig brev dar man skriver sitt namn och adress och ocksa skicka med en check pa £35. Sa ska bara kopa ett frimarke imorgon och posta det sa hoppas jag att jag far gora hogskoleprovet den 23 oktober pa svenska skolan i London.
Puss puss

Notting hil, the movie!

Efter ha nattat Hazel sa blev det en klassik brittisk film, Notting Hill! Har sett den hur manga ganger som helst men kom faktiskt inte ihag hur den borjade och hur den sluta. De gora man alltid pa nagot sett. Vet vad den handlar om men kan inte saga slutet och borjan. Tror faktiskt inte att jag ar sett den pa nagra ar ocksa! Det kandes extra kul att se den nu ocksa nar jag ar i London och gatt i Notting Hill! Nu tror jag att jag ska se ett avsnitt av dirty sexy money och sedan sova!
God natt puss

Face down

Mina shopping fynd i torsdags!
Ekorre
De tog bara tva veckor innan jag redan borja glomma bort att skriva pa den har bloggen! Jag ska kompensera med att lagga upp lite bilder igen. Hm, det var alltsa onsdag sedan jag senast skrev.
I torsdag var jag till Weatfield, det ar ett jatte stort kopcentrum och tydligen ganska nytt ocksa. Gick runt dar i timmar och shoppade. Kopte en klanning fran topshop, joggingshorts, ett block, en kalender och lite harsaker. Gillade verkligen stallet sa kommer nog aka dit fler ganger.
Fredagen borjade med frukost med Hazel. Hon gillar att springa runt nar hon ater sa det kanske inte ar sa rogivande men det ar mysigt iaf. Sedan var jag faktiskt och sprang en runda i mina nyinkopta shorts. De satt perfekt men det blev inte sa langrunda. Har inte sprungit pa ett nu sa de tog emot lite men nu ar jag pa banan igen. Pa kvallen var det fest, mote upp evelina och jimmy o en kille till pa en pub vid king cross. Drack lite ol och sen gick vi till scale och face down. De var riktigt mycket folk dar! hade rikigt roligt hela kvallen. Kom hem halv sex imorse men ar fakiskt inte sa trott idag. Forresten sa hade jag pa mig klanning som jag kopte i torsdags nar jag var ute i fredags.
Ikvall ska jag vara barnvakt igen, sa det blir en lugn kvall. Varit en lugn dag hela dagen, sov till halv ett, frukost o sen en promenad till parken har brevid. Se bilderna ovan. De var riktigt skont att bara sitta och njuta ett tag. Det var delen av parken jag prata om for nagon vecka sedan. Det ar rikigt fint dar och nar jag kom dit pagick faktiskt ett brollop. Alla var sa fint kladd, brudtanorna match varandra. Vaga inte forsta ga in i sjalva parken men sa sag ja att det var massa annata folk dar ocksa. Det finns forresten massa ekorrar i parken och de later valdigt konstigt tycker jag. Spela in det sa kanske lagger upp det pa facebook nagon gang.
Puss puss

A walk in the park

Idag har Hazel och jag varit i parken och lekt igen. Sparkat boll och lekt i klatterstallningen. Sedan tog vi en promenad runt om i parken. Det var verkligen jatte fint vader idag, kandes nastan som sommar. Sedan gjorde jag omelett till lunch, vet inte riktigt hur den blev men den var god iaf. Ar inte sa van att gora just omelett men som sagt den gick ju att ata och Hazel tyckte ocksa om den.
Jag tror att jag nastan har hittat en skola nu. Den ligger precis vid victoria station och det betyder att det ar valdigt centralt. Den har part-time kurser och man kan valja vilken dag man vill ga dit. Det varsta ar val att det kostar lite. ca 3200kr for 13 v, 250kr i veckan. Svart att hitta nagon skola att jamnfora med ocksa. Alla har sa olika information. Men ska ta reda pa mer imorn. Nu ska jag se "Children of men" eller "vanilla sky". Ocean's eleven funka inte! :(
Puss

Here comes the sun!

Det har varit en chill dag idag! Busat med Hazel, kort race med hennes vagn inomhus, lagt pussel osv. Sedan var det ocksa tvattdag sa har fixat det. Var lite sugen pa att jogging sen men kom pa att de kanske inte skulle var det smartaste eftersom jag precis varit sjuk + att jag blodde lite nasblod i igar morse. Man ska ju inte utmana odet for mkt.
Sa det blev en dag att kolla upp massa viktig information. Fick veta av mamma att mitt rostkort har kommit nu sa nu ska de bara ska det till mig och sen ska jag ga och rosta pa svenska ambassaden har i London. Riktigt coolt att fa gora det forsta gangen man rostar! :) Sedan kolla jag ocksa upp hur man anmaler sig till hogskoleprovet. Jag ska gora det pa svenska skolan har i london. Tydligen maste man skriva ett personligt brev dar man skickar med en check for att man ska bli anmald. Sa lite kranligare an i Sverige.
Ikvall tankte jag mysa med en film innan jag gick och la mig. Hitta en av mina favoritfilmer i foraldrarnas dvd-samling. Ocean eleven! Sjuk bra film med sjuk snygga skadisar. Jag sager bara Brad Pitt! :) Men sjalvklart funka inte dvd pa en har datorn, ngn typ av sparra sa kunde inte se den sa tror att jag ska ta o titta pa ett avsnitt av dirty sexy money istallet. Alskar den serien men har inte sett de pa kanske 1,5 ar. Se om jag maste borja om fran borjan eller om jag kommer ihag vad som har hant.
God natt

RSS 2.0